BLOG

Van boosheid naar bijzonderheid.

Gisteren een mooie ervaring gehad die ik wilde delen. De dag begon best wel heftig, met een ruzie tussen mij en Nigel. Nigel was heel erg geschrokken van zijn actie en mijn reactie. Ik was zo boos dat ik even het huis uit ben gegaan. Tracy kon er zo voor Nigel zijn en ik kon even stoom afblazen. Geloof me, dat was nodig. Later heel fijn met z’n allen gepraat en fijn geknuffeld. Dat was op zich al genoeg. Maar de dag eindigde prachtig.

We besloten om met z’n vieren te mediteren en een deelronde te doen. (Nigel is 10 en Daniël 5!!) We begonnen met omstebeurt te delen met wat hij/zij moeilijk vond vandaag; fijn vond vandaag en een mooie kwaliteit noemen van de andere gezinsleden en tenslotte van zichzelf. Daarna een paar minuten gemediteerd met een soort van bodyscan. Het was inmiddels laat geworden en daarom bracht Tracy Daniël naar bed.

Nigel en ik besloten nog een oefening te doen; We gingen met gesloten ogen tegenover elkaar zitten en zeiden omstebeurt het volgende zinnetje: Als ik er vanuit ga dat ik een bijzonder mens ben dan merk ik… Dit vul je dan aan met wat je voelt of wat in je opkomt. Dat is sowieso een hele mooie oefening om te doen, maar om dat te doen met je zoon van 10 jaar, waarmee je de dag ook nog eens zo heftig begonnen bent, ja dat is echt heel erg fijn. Een aantal van zijn antwoorden: dan voel ik dat ik blij wordt. Dan voel ik dat ik het fijn vindt als anderen mij bijzonder vinden en hij sloot af met: dan voel ik dat ik echt bijzonder ben! Wauw!! <3

Reacties op deze pagina zijn gesloten.