Innerlijke Zorg CirkelMet de Innerlijke Zorg Cirkel scheppen we ruimte om contact te maken met jezelf. We doen dat door middel van een begeleide meditatie, een deelronde en op het eind is er ruimte om in te gaan op wat je tegenkwam tijdens de oefening of wat je tegenkomt in het dagelijks leven. 


Over de Innerlijke Zorg Cirkel

Met de Innerlijke Zorg Cirkel scheppen we ruimte waarin je even écht bij jezelf thuis kan komen. Dát is waar iets in jou, zonder twijfel, echt heel erg blij van wordt. Onze praktijk is gericht op innerlijk welzijn en dat welzijn wordt in hoge mate bepaald door de relatie die je met jezelf hebt en hoe dat jij jezelf laat zien in het leven. En wat er nodig is voor een fijne relatie met jezelf is dat je bereid bent jezelf telkens weer opnieuw te ontmoeten. Met alles erop en eraan. Precies zoals jij bent in het moment. En daar is beoefening voor nodig.

Om je daarbij te helpen is er onze Innerlijke Zorg Cirkel. Het is een open Cirkel wat betekent dat je helemaal vrij bent om te bepalen wanneer je wel of niet mee wilt doen. Misschien wil jij je een poos lang committeren aan de relatie met jezelf en wil je heel frequent meedoen. Of wellicht zit je net in een week waarin je het simpelweg echt kunt gebruiken om gewoon even te zijn. Het kan aanvullend zijn op de individuele sessies die je al doet. Of misschien is het intensieve karakter van de individuele sessie net iets te veel van het goede en past meedoen aan Innerlijke Zorg Cirkels op dit moment net iets beter in je leven. Het kan allemaal.

De Innerlijke Zorg Cirkel bestaat uit 3 onderdelen. Een meditatie, een deelronde en een coach cirkel.


Over de meditatie

De meditatievorm die gebruikt wordt is de innerlijke lichaams meditatie afkomstig van het Centrum Zijnsoriëntatie. Dit is een variant op de bodyscan zoals die in mindfulness gebruikt wordt. De meditatie zal tussen de 20 en 30 minuten duren.

Waarom mediteren?

Omdat je dan tot rust komt.
Meditatie werkt ontspannend en als je het met regelmaat beoefend reduceert het stress en zal je steeds meer rust ervaren in lichaam en geest. Het is dé manier om écht even bij jezelf te komen te midden van alle hectiek die in ons leven voelbaar kan zijn.

En omdat het de basis vormt voor persoonlijke groei.
Persoonlijke groei is mogelijk als je de bereidheid hebt om alles in jezelf te ontmoeten. Daar is een houding van presentie, ontvankelijkheid en vriendelijkheid voor nodig. En het is die houding die je oefent met meditatie.


Over het authentiek delen

Voor of na de meditatie is er ruimte om authentiek te delen. De uitnodiging is om met dezelfde houding als in de meditatie, dus met presentie, openheid, vriendelijkheid en afgestemd op je lichaam met de groep te delen wat er in je leeft. Dit proces wordt uiteraard begeleid. Je mag delen wat voor jou op dat moment gedeeld wilt worden. Ook kunnen wij suggesties doen om je op weg te helpen. Afhankelijk van de grote van de groep wordt deze al dan wel of niet opgesplitst. De uitnodiging aan de luisteraars is om echt aanwezig te zijn.

Luisteren is een kunst op zich. Luisteren vraagt om jouw aanwezigheid. Het vraagt om jouw bereidheid om een ontvangstruimte te hebben voor de ander. En om, in ieder geval in eerste instantie, af te zien van advies. Af te zien van jouw verlangen om het op te lossen of het fijner te maken voor de ander. En als het gaat om iets wat jouw raakt, om af te zien van reactief te zijn. Luisteren gaat over volledig aandachtig aanwezig zijn bij de ander en de ander willen zien. De ander willen begrijpen. Begrijpen waar het werkelijk over gaat onder het verhaal. Hoor niet alleen wat er gezegd wordt, maar ook wat er niet gezegd wordt. Kijk naar wat er gebeurd bij de ander. Zie wat het lichaam vertelt. Gun de ander zijn emotie. Als het nou gaat om verdriet of boosheid. Het mag er zijn. Het hoeft niet opgelost te worden. Als er niets gezegd wordt, verbreek dan niet te snel de stilte. Soms heeft stilte veel te zeggen en is stilte meer dan de afwezigheid van geluid. Als je deze ruimte kunt bieden aan de ander, kan er zich een proces ontvouwen, die niet ontstaan zou zijn als je respons zich zou richten op het oplossen van hetgeen gedeeld wordt. Zo ontstaat er ruimte voor de ander en voor jezelf.

Dit hele proces zal je helpen om dichter bij je gevoel en bij jouw waarheid te komen en helpt je daarmee om zowel te groeien in innerlijke zelfzorg als in authentieker in relatie te zijn met jezelf, anderen en het leven.

Onderstaan filmpje laat mooi de kracht van echt aanwezig zijn bij een ander zien. Ook wel space holding genoemd.


Over de Coach Cirkel

Na de deelronde is er ruimte om vragen te stellen en iets in te brengen waar je graag ons inzicht in zou willen hebben en/of kort in begeleid zou willen worden. Het kan zijn dat er iets geraakt is tijdens de deelronde wat aandacht vraagt. Het kan ook zijn dat er iets is waar je al een poos mee rondloopt. Ook daar is ruimte voor om op dat soort dingen in te gaan tijdens de Coach Cirkel.Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je niets in te brengen hebt, wat ook helemaal ok is. Jouw aanwezigheid betekent ook heel veel voor de overige aanwezigen!


Locatie

De Innerlijke Zorg Cirkel vind plaats in onze praktijk gevestigd op de 3e etage van Cwartier. Het adres is:
Cwartier, ruimte 321
Beekstraat 54
6001 GJ Weert

Parkeren kun je het beste op het stadhuisplein. Alternatieven zijn de parkeergarage onder het stadhuisplein of op het kasteelplein/hoge kei. Let op, dit is op werkdagen tot 18:00 uur en op zaterdag betaald parkeren.


Bij binnenkomst

Loop de centrale Hal van binnen van Cwartier. Tracy of Jay maken dan 10 minuten voor aanvang de toegang naar boven open en blijven zelf in de hal wachten tot de start van de Cirkel. Boven mag je in stilte thee of water pakken en een plekje uitzoeken.


Datum & Tijd

Onze ZijnsCirkel duurt 1 uur en 45 minuten en zal doorgaans op maandagavond plaatsvinden.
Zie de agenda voor meer informatie.


Kosten


7,50 euro
32,50 euro
55 euro


1x
5x
10x


(7,50 per keer)
(6,50 per keer)
(5,50 per keer)


Wil je mee doen met de Innerlijke Zorg Cirkel?

Als je mee wilt doen met de Innerlijke Zorg Cirkel zijn er 2 dingen die je moet doen.

Opgeven
Op de eerste plaats laat je ons even weten dat je mee wilt doen. Dat doe je door een mail te sturen naar info@innerlijkeaandacht.nl. Vergeet niet om ook even te vermelden op welke datum je mee wilt doen. Je krijgt daarna van ons zo snel mogelijk (maar waarschijnlijk niet gelijk) een mailtje terug met daarin de bevestiging.

Betalen
Naast het aanmelden, is het nodig om een Innerlijke Zorg Cirkel tegoed te hebben. Als je op één van de knoppen hieronder drukt, ga je naar een scherm waar je je naam en emailadres kunt invullen en vervolgens akkoord geeft. Je ontvangt dan een email van ons met daarin een betaalverzoek. Als je op de link in de mail klikt kom je in de betaalomgeving (van Mollie) terecht. Deze is veilig en betrouwbaar. Je kan ervoor kiezen om met iDEAL, Paypal of je Creditcard te betalen.

Deze manier van betalen geniet onze voorkeur. Maar wil je liever op locatie betalen dan kan dan ook. Zowel met een pinpas als contant. Indien je contant wil betalen wel het bedrag gepast meenemen, want er is geen wisselgeld.

Bijhouden
We zorgen voor een lijst met deelnemers, die je voor of na de meditatie mag aftekenen. Wij houden op die manier bij hoe vaak je geweest bent. Mocht je je er goed bij voelen om dat zelf ook te doen, schrijf dit dan ergens voor jezelf op.

Je Innerlijke Zorg Cirkel tegoed kopen


Tip!!

Als je mee wilt doen, of overweegt in de toekomst mee te gaan doen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je krijgt dan in de dagen voorafgaande aan elke Innerlijke Zorg Cirkel een memo. Graag vernemen we dan als je besluit om mee te doen met de cirkel. Als je niet meedoet hoef je géén aktie te ondernemen! Indien je niet langer op de mailinglijst wilt staan kun je je heel eenvoudig weer afmelden. De data waarop er een Innerlijke Zorg Cirkels zijn vind je hier.