Cursus Innerlijke ZelfzorgLeer hoe jij er voor jezelf kunt zijn; het fundament van je innerlijk welzijn. De aandacht ligt op basisoefeningen voor zelfbegeleiding zoals neutrale zelfwaarneming, verwelkomen en buigen. En op basisthema's zoals vriendelijkheid en holding.


Van reflexmatige zelfzorg naar constructieve zelfzorg

Onze praktijk is er op gericht om je te ondersteunen in je innerlijk welzijn. Om je te helpen bij dat wat je als moeilijk ervaart in jezelf, in je leven en in je relaties. En, en misschien wel vooral, je te helpen om jezelf en daarmee de wereld tot bloei te brengen. Doorslaggevend daarbij is de relatie die je met jezelf hebt. Eén van de eigenschappen die onze zijnsgeoriënteerde benadering uniek maakt, is dat je leert op een constructieve manier er voor jezelf te zijn. De manier waarop je er voor jezelf bent in het dagelijks leven en hoe je omgaat met je innerlijke ervaringen, wordt vooral bepaald door hoe je dat overgenomen hebt van je ouders/verzorgers. En deze zelfzorg is bovendien vaak reflexmatig van aard.

Je bewust worden van je reflexmatige zelfzorg en leren om tot een constructieve zelfzorg te komen is wat je in deze cursus gaat leren. En dát is fundamenteel in onze manier van werken. Daarom kunnen we niet genoeg benadrukken hoe goed het zou zijn om deze cursus te volgen als je regelmatig 'werk' bij ons doet. Als het nou gaat om individuele begeleiding of groepswerk.

Wat je gaat doen

Je gaat door middel van het doen van (zijnsgeoriënteerde) oefeningen, groeien in je vermogen om er werkelijk voor jezelf te zijn. Je leert om ruimte te scheppen in jezelf voor alles wat er in jouw leeft en wat gekend wilt worden en je leert hoe je daarmee om kunt gaan. Om te gaan bijvoorbeeld met gevoelens van boosheid, neerslachtigheid, gemis, respect, verlangens, enzovoorts. Je maakt kennis met je kwetsbare en gekwetste delen, je innerlijke criticus, je innerlijke rebel. Maar ook je wijsheid en je vrije vorm. De vorm die jij bent zonder alle psychische constructies die je hebt gebouwd om jezelf te beschermen. Daarmee leer je daadwerkelijk te beoefenen waar veel mensen vooral over praten. Je leert hoe het is om echt open, vriendelijk en onderzoekend bij jezelf aanwezig te zijn. Het is die basishouding naar jezelf en naar het leven die zal leiden tot een diepgaande verandering.

Hoe we dat doen?

* Er zijn 5 cursusavonden.
* Er zijn 2 optionele individuele begeleidingssessies tegen een gereduceerd tarief.
* Er is ieder samenkomen aandacht voor verschillende thema's. Denk bijvoorbeeld aan kwetsbaarheid, vriendelijkheid, boosheid, etc.
* Er wordt gewerkt met meditatie, deelruimtes, focussen (ervarend aanwezig zijn), inquiry (zelfontdekking), lichaamswerk en visualisatie.
* En er is ruimte voor het delen van ervaringen en vragen hierover.
* Oefeningen worden veelal gedaan in twee of drietallen.
* Ondersteunend aan dit proces kun je artikelen lezen die we beschikbaar stellen.

Individuele ondersteuning (optioneel!)

In ons oorspronkelijk plan wilden we individuele sessies standaard als onderdeel van de cursus laten uitmaken. Dit zou logischer wijs een hogere prijs met zich meebrengen omdat daar nou eenmaal veel tijd in gaat zitten. We willen echter de cursus zo toegankelijk mogelijk houden. Daarom hebben we besloten om aan deelnemers aan de cursus, twee individuele sessies tegen een laag tarief aan te bieden. Deze prijs vindt je bij kosten hieronder op de pagina.

Locatie

Op dit moment zijn er geen cursussen gepland.

Datum & Tijd

Op dit moment zijn er geen cursussen gepland.

De cursus start telkens om 19:00 en eindigt om 22.00 uur. (Maar houd rekening met een halfuur uitloop!!!)
Zie ook onze agenda voor een overzicht.

Kosten

Voor de 5 cursusavonden 200 euro.
Eventueel te betalen in 2 termijnen.
Voor de 2 OPTIONELE individuele sessies 100 euro.

Meer informatie

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op. Voor vragen of aanmelden doe je door mail te sturen naar info@innerlijkeaandacht.nl