BLOG

Liefde is onze kern.

Een van de belangrijkste uitgangsposities van zijnsoriëntatie is dat onze ware staat van zijn goedheid(liefde) is. In het boek van John Welwood, Liefde geven Liefde ontvangen, staat het zo mooi omschreven dat ik dit simpelweg even moest delen:

“Volgens heiligen en mystici is liefde de grondstof van wat we zijn; we zijn gemaakt van haar warmte en openheid. We hoeven geen grote wijzen te zijn om dat te herkennen.

Ik zou liefde heel eenvoudig willen definiëren als een krachtig mengsel van openheid en warmte dat ons in staat stelt echt contact te maken, plezier te hebben en één te zijn met onszelf, anderen en het leven zelf. En dit alles bovendien te waarderen. Openheid – het zuivere, onvoorwaardelijke ja van het hart – is de essentie van liefde. Warmte is de fundamentele uitdrukking van liefde, ontstaan als een natuurlijke verlenging van dit ja – het verlangen een handreiking te doen naar een ander en hem aan te raken, je met de ander te verbinden en datgene waarvan je houdt te voeden.

Als de openheid van liefde als de heldere, onbewolkte hemel is, dan is haar warmte als het zonlicht dat door die hemel stroomt en een regenboogspectrum van kleuren uitzendt: passie, vreugde, contact, gemeenschap, vriendelijkheid, liefde, begrip, bijstand, toewijding en devotie, om er een paar te noemen.”

Reacties op deze pagina zijn gesloten.