BLOG

Jezelf leren kennen.

Als je meer jezelf wilt zijn en meer wilt gaan leven op een manier die voor jou klopt. Of anders gezegd als je meer levenslust en vreugde wilt voelen en los wilt komen van allerlei beperkende gedachten en gevoelens over jezelf en je leven.

Begin dan eerst met alles in jezelf te ontmoeten zonder het af te wijzen. Wees eerlijk. Radicaal eerlijk. Als dat moeilijk is dan ben je eerlijk over het feit dat het moeilijk is om eerlijk te zijn. Om zo waarachtig naar jezelf te zijn is ook moed nodig. Deze reis wordt ook niet voor niets de weg van de held genoemd. Wees moedig.

Zijn er tegenstrijdige gevoelens, verwelkom ze allen. Er hoeft niet één gevoel, één idee gelijk te hebben of de juiste te zijn. Ze mogen er allemaal zijn. Iets in mij vind dit, maar een ander deel in mij vindt dat. Voel de rust die deze houding met zich meebrengt. Ontdek de ruimte die daardoor ontstaat.

Gun jezelf de tijd om jezelf te leren kennen. Stap voor stap. Daar waar jij nu bent. Je hoeft nergens anders te zijn. Je hoeft niet
zogenaamd beter te zijn dan je nu denkt te zijn.

Door een aandachtige nieuwsgierige houding naar jezelf te hebben, kun je op allerlei manieren jezelf leren kennen. Wees aandachtig en nieuwsgierig in het alledaagse. Ga uitdagingen aan en voel en onderzoek wat dat met je doet. Ga zitten en doe innerlijke oefeningen. Beweeg, dans, word je bewust van wat er in je omgaat. Maak een gewoonte van meditatie. Houd een reflectiedagboek bij. Volg workshops en trainingen. Zoek een coach op. Schrijf je levensverhaal. Neem een heel bewuste
houding aan in je relaties. Vooral in je liefdesrelatie. Deze wordt immers niet voor niets weleens een moderne tempel genoemd. Nergens kun je jezelf zo goed leren kennen als in de liefdesrelatie.

Er zijn eindeloos veel manieren waarop je jezelf kan leren kennen. Maar doe het wel met de juiste houding. Vriendelijk, waarachtig, onderzoekend, aanwezig. En zie af, in elk geval in eerste instantie, van jezelf of de situatie te willen veranderen.

En als je daar wat hulp bij kunt gebruiken, schroom niet.

Veel liefde en kracht op je reis gewenst!

Reacties op deze pagina zijn gesloten.